Ruralni razvoj jedan je od prioriteta Europske unije. On se financira kroz razne fondove, od kojih su mnogi na raspolaganju i Hrvatskoj. Njihova iskorištenost nije na visokoj razini. Jedan od mnogih razloga je nepostojanje jasnih razvojnih strategija ruralnog područja. Upravo s tim ciljem izrađena je razvojna strategija Baranje (s obje strane granice) kao temelj za privlačenje razvojnih financijskih sredstava EU fondova.

Kroz projekt Rural. net analizirani su kapaciteti ruralnog prostora Baranje, izrađena je baza analiziranih podataka i na temelju te analize i procesa u koji su kroz Lokalnu akcijsku grupu Baranja uključeni gospodarstvenici, lokalna samouprava i civilni sektor osmišljena je razvojna strategija Baranje. Kroz projekt partneri su radili na stvaranju i jačanju timova koji su na temelju osmišljene strategije bili stvorili konkretne projektne prijedloge i okupili timovi stručnjaka koji su ih uspješno realizirali i na taj način poboljšali kvalitetu života u pograničnom području.

Projekt je trajao 12 mjeseci, ukupna mu je vrijednost bila 146.620 Eura, od čega 85% je pokrila Europska unija kroz IPA program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska.

 

O projektu

Projekt Rural.net osmišljen je s ciljem izrade razvojne strategije Baranje (s obje strane granice) kao temelja za privlačenje razvojnih financijskih sredstava EU fondova.
GLAVNE AKTIVNOSTI
Analiziranje kapaciteta ruralnog prostora Baranje
Izrađivanje baze podataka
Osmišljavanje razvoja strategije Baranje
TRAJANJE PROJEKTA
12 mjeseci
PROJEKTNI PARTNERI
"Nasi Ljudi" Nemzetiségi Egyesület Kozármisleny
VRIJEDNOST PROJEKTA
146.620 Eura