Osmišljavajući Panonu došli smo na jedinstvenu ideju kako stvoriti urbani event koji će upotpuniti ovaj projekt. Panona fest bio je zamišljen kao spoj različitih elemenata, objedinjenih u jedinstvenu prezentaciju ekoturističkih razvojnih potencijala Slavonije i Baranje, te kao bijeg u prirodu daleko do užurbanog života gradskog asfalta. Prvenstveno, imao je za cilj objediniti društvene poduzetnike, male obrte, udruge i OPG-ove u stvaranju jedinstvenog turističkog proizvoda. Sam događaj bio je novost u turističkoj ponudi Slavonije i bio odličan primjer na koji način je moguće doprinijeti razvoju ruralnog prostora.

Panona fest održava se s početkom jeseni i svake godine okuplja jedinice lokalne samouprave, brojne udruge, društvene poduzetnike, male obrte i lokalne OPG-ove. Uz stručne skupove i potencijalima ekoturizma u ruralnim područjima i organizirane edukacije i konferencije na prvi dan festivala, drugi dan festivala rezerviran je, za širu javnost najatraktivniji, Panona reli – bicikliranje, vožnja kanua rijekom i pješačenje uz obilazak punktova, gastro i glazbeni program te nezaobilazno finale uz ritualno paljenje slamnatih skulptura.

Tko može sudjelovati?

Svi koji se prijave putem linkova dostupnih na Facebook stranici događanja i uplate kotizaciju. Broj sudionika je ograničen.

Koliko iznosi kotizacija?

Kotizacija je simbolična, a detalje o prijavama za sudjelovanje objavimo naknadno. Sve infromacije o kotizacijama objavljuju se prilikom najave događaja i objave programa.

Zašto se plaća kotizacija i koju vrijednost sudionik dobije?

Udruga Slap na raspolaganju ima dio novca za pokrivanje troškova organizacije pojedinih ruta, no dio troška trebaju pokriti sami sudionici. Za vrijednost kotizacije sudionici dobivaju mogućnost sudjelovanja u vođenoj turističkoj ruti, majicu festivala, bedž festivala, hranu i piće na pojedinim postajama na ruti. Osiguran je i autobusni prijevoz do početnih točaka pojedinih ruta (kanu i pješačenje), kao i povratak iz Erduta u Osijek uz prijevoz bicikala.

Što je potrebno ponijeti?

Pratite vremensku prognozu i obucite se prikladno. Obuća bi trebala biti lagana i udobna, kao i odjeća – nešto u čemu ćete se osjećati ugodno cijeloga dana. Kanuisti bi trebali ponijeti nešto nepromočivo, a fotoaparat i/ili dalekozor neće biti na odmet.