Konferencija i Roadshow projekta SPEED

social entrepreneurship

March 15, 2023

Pomak

Konferencija i Roadshow projekta SPEED

Udruga za kreativni razvoj Slap s partnerima organizira Konferenciju: Poduzetništvo mladih – PUT PREMA NOVOJ EKONOMIJI, konferencija će se održati 24. ožujka 2023. godine u Kulturnom Centru Osijek.

U okviru Erasmus + projekta SPEED okupljamo i povezujemo dionike društvenog poduzetništva i predstavljamo inovativne pristupe socijalnoj ekonomiji. Nastojimo dati doprinos i napraviti iskorak prema novoj ekonomiji. Naglasak stavljamo na budućnost: socijalnu ekonomiju, nove modele upravljanja i na mlade.

Kroz SPEED tematske krugove razgovaramo o tome:

  • Što je to Shared Wealth model upravljanja
  • Kako osigurati podršku poduzetništvu mladih
  • Kako uz podršku lokalne zajednice razvijati školsko poduzetništvo
  • Zašto i kako se interesno i tematski povezivati
  • Kako koristiti suvremene pristupe i on-line alate

Suorganizatori događanja su Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo i Hrvatski savez učenickih zadruga, koje okupljaju veliki broj članova, donose nove poglede i pristupe. Modra nit d.o.o. kao društveno poduzeće predstavit će se izložbom “Dobra ekonomija na djelu” kroz koju predstavlja primjere dobre prakse iz Hrvatske i Europe.

Pored konferencije pozivamo vas i na sudjelovanje na SPEED sajmu u subotu 25. ožujka 2023. na kojem će se predstaviti učeničke zadruge i inicijative iz Hrvatske, Njemačke, Grčke i Engleske. Sajam će se održati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi od 10:00 – 12:00 sati.
*u slučaju kiše sajam će se održati u holu Stare Pekare Osijek