No comments yet

Otvorene nominacije za ”Fierce Women” nagrade

Otvorene nominacije za ”Fierce Women” nagrade

Portal Voxfeminae.net i društveno poduzede ”Fierce Women” još uvijek zaprimaju nominacije za Fierce Women Award. Uoči Međunarodnog dana žena 2022. godine tredi de put biti dodijeljena nagrada Fierce Women za doprinos žena društvenoj pravednosti i rodnoj ravnopravnosti u Hrvatskoj u protekloj godini. Mogude je predložiti heroine, borkinje za zajedništvo i zajednicu, a koje djeluju na području ljudskih prava, zaštite okoliša i životinja, znanosti i obrazovanja, kulture, zdravlja i društvenog poduzetništva.
Mogude je nominirati samo živude žene, ali i organizacije te inicijative koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj i koje mijenjaju naše društvo na bolje. Kandidatkinje mogu predlagati pojedinci, nevladine organizacije, javne ustanove, komore, sindikati ili neformalne aktivističke inicijative. Broj prijedloga koje jedna osoba smije poslati nije ograničen. Prijedloge de evaluirati žiri kojeg imenuje udruga K-zona, odnosno izdavač VoxFeminae.net portala. Žiri zadržava pravo objave vlastitih prijedloga kao i odluke o neprihvadanju pojedine nominacije ukoliko se ona kosi s vrijednostima nagrade i statutom udruge.
Nominacije se primaju do 12. siječnja 2022. godine OVDJE.
Podsjedamo, početkom 2021. Fierce Women nagrade su dodijeljene odvjetnicama Antoniji Petričušid i Zrinki Bojanid, novinarki Maji Sever, spisateljici Moniki Herceg i timu Zagrebačkog psihološkog društva.

Tekst napisala: Tea Plenar

Članak u PDF formatu

Comments are closed.